Schuiltent Falco Mark II Riet

Artikelnummer: BPGPHF3RD
Vorige Artikel 9 van 14 Volgende
€ 165,00 (inclusief btw)

Schuiltent Falco Mark II Riet is een klein, eenpersoons, low-level schuiltentje die natuurfotografen overal kunnen gebruiken.
Deze schuiltent is dé must have voor vogel- en zoogdierfotografen die graag op low level fotograferen.
Gemakkelijk mee te nemen, in zeer korte tijd op te zetten en altijd in de juiste camouflageprint en daarmee de beste uitrusting voor uw volgende fotoshoot.

Voordelen indien u bij ons besteld

  Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. 

  2 jaar garantie op uw schuiltent.

  Gratis omruilen binnen 30 dagen.

  Veilig kopen en betalen.

  14 dagen mogelijkheid tot retourneren.

  Eigen afdeling service en onderdelen.

Plus en minpunten 

Volgens onze schuiltenten specialist

+  Fotograferen op extreem laag niveau (low-level).

+  Ruimte voor 1 persoon (tot meer dan 2 meter) plus rugzak & extra's.

+  Camoufleert jou en je apparatuur perfect.

+  Extra set fiberglas stokken meegeleverd (5-delig, perfect voor op reis).

+  Eenvoudig op te zetten en op te bergen.

+  Waterkolom van 2.500 mm  (water-dichtheid).

 Geschikt voor slechts 1 persoon.

Beschrijving:

Ontwikkeld door natuurfotografen

De Falco Mark II is ontwikkeld door natuur- en wildlifefotografen. Uitgebreid gebruikt, getest en waar nodig verbeterd. De Falco Mark II is dé éénpersoons schuiltent voor low level natuurfotografie die wij momenteel aanbieden in maar liefst 6 camouflagepatronen.

Dankzij de eenvoudige hoepel constructie kan dit tentje probleemloos steeds weer worden opgezet en ingeklapt. Zodra u de schuiltent uit de tas haalt, klapt deze automatisch uit en komt in vorm. Zet vervolgens de tent vast met een haring op elke hoek en uw schuiltent is klaar voor gebruik!
Deze tent wordt naast de standaard fiberglas stokken ook geleverd met extra fiberglas stokken die uit elkaar gehaald kunnen worden.

  • Falco Mark II Reed wordt standaard geleverd met glasvezelstokken (uit één stuk) zodat de schuilhut snel kan worden opgezet.
  • Daarnaast worden er 3 glasvezelstokken meegeleverd, die elk uit 5 kleinere delen bestaan. Grote voordeel is dat u met deze stokken de tent veel kleiner kunt opbergen waardoor deze in een rugzak of tas past; ideaal voor op reis of transport!

Wil je liever aluminium stokken gebruiken (sterker), kijk dan naar deze Falco modellen: Falco Mark IIIFalco Mark III Sneeuw of de Falco Mark III Riet.

Perfecte camouflage

Als u vaak in het veld bent, zult u al snel merken dat vogels en zoogdieren erg schuw zijn voor mensen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat er eeuwenlang bijna overal op deze dieren is gejaagd.
Jezelf en je spullen camoufleren met een fototent is dan de beste oplossing voor succesvolle wildlife fotografie. Het basisidee is dat de dieren ons niet meer zien of herkennen als mens, en zich dus niet bedreigd voelen.

Met de Falco Mark II ligtent bent u snel en perfect gecamoufleerd en fotografeert u prachtig laag bij de grond (low-level). Door het compacte formaat kunt u de tent goed plaatsen tussen of onder begroeiing en extra camoufleren met takken, bladeren, riet etcetera.

Gemakkelijk, snel en mobiel

Het voordeel van een eigen mobiele schuiltent is dat je deze altijd en overal mee kunt nemen en snel kunt inzetten als er zich een gelegenheid voordoet.
Deze lichte en compacte camouflagetent is gemakkelijk mee te nemen wanneer u in uw omgeving op pad bent, verder weg gaat of zelfs met het vliegtuig op reis gaat.

Voorbereiden en plaatsen

Het is leuk en nuttig om van tevoren een natuurgebied te bezoeken en je goed voor te bereiden, zodat je doelgericht met je ligfototentje gaat fotograferen. Maar ook een incidentele ontmoeting kan uitmonden in een geweldige fotosessie omdat je deze schuilhut snel kunt opzetten.
Maak bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van de omgeving; plaats de tent zo mogelijk tegen of onder bestaande begroeiing zodat alles één geheel wordt. Vanwege het kleine formaat lukt dit over het algemeen vrij eenvoudig. Doe dit bij voorkeur de dag of avond van tevoren zodat vogels en zoogdieren eraan kunnen wennen. De tent kan extra worden vastgezet met de meegeleverde haringen en scheerlijnen, hoewel dit niet vaak nodig zal zijn.

De Falco Mark II heeft ook de mogelijkheid om extra camouflage te bevestigen, zoals takken, bladeren, riet enzovoort. Deze extra's kunnen worden bevestigd met behulp van de touwtjes. Als u dit goed doet, gaat uw schuilhut nog meer op in de omgeving en dat is precies de bedoeling! Een andere mogelijkheid is om een extra camouflagenet te gebruiken, deze vind u op onze pagina camouflagenetten.
Let er echter wel op dat je met je camera goed en vrij zicht hebt.

Het tentdoek zelf is gemaakt van een sterk materiaal (polyester 150D) dat lang meegaat. De fotohut is perfect voor gebruik voor korte periodes (tot enkele maanden). Als deze voor langere tijd in de volle zon staat, kan de kleur/camoprint wat vervagen. Bij regen/buien blijft u toch droog door de Hydrostatische Kop van 2.500 mm. Maar houd er rekening mee dat de weersbestendigheid wat kan afnemen als hij maanden of zelfs langer buiten blijft liggen.

Voor wat meer comfort, maar ook om jezelf en je spullen droog te houden is er de mogelijkheid om een extra grondzeil te gebruiken. De tent zelf heeft een grondzeil maar deze is in natte omstandigheden niet altijd afdoende. Het grondzeil kan naar keuze onder of in de tent gelegd worden. 

Stel je zelf voor liggend in je tent, goed voorbereid en klaar voor de actie. Plotsling zie je een bever, een fuut of een steltloper voor je tentje verschijnen die je vervolgens prachtig weet te fotograferen op jouw favoriete low level. Voor natuurfotografen is er niks zo mooi als het succesvol fotograferen van vogels, zoogdieren of andere onderwerpen in de natuur, waardoor het soms lange wachten de moeite waard wordt. Op dat moment is het fijn om te kunnen vertrouwen op je uitrusting!

Fotograferen vanuit de tent

De tent heeft ritsen aan voor- en achterzijde van hoge kwaliteit, en is aan de ingang bovendien voorzien van een insectengaas in dezelfde camouflageprint. De fototent met de deur (iets) geopend is dus nog steeds perfect gecamoufleerd. Aan de voorzijde is de tent helemaal te openen wat het eenvoudig maakt om je statief en je apparatuur te plaatsen.

Eenmaal in de tent zie je dat het erg donker is door de zwarte coating aan de binnenzijde. Aan de voorzijde bevind zich het fotovenster. Optioneel kan hieraan een snoot / lens cover worden bevestigd die tevens je lens camoufleert en beschermt tegen eventuele regen en stof. Een bijkomend voordeel is dat uw handen onzichtbaar zijn van buitenaf wanneer je de camera bediend.

Het ligtentje heeft net genoeg ruimtevoor jezelf, je (grond)statief met je apparatuur, en een fotorugzak of tas. Aan de zijkanten bevinden zich opberzakken waar kleine spullen tijdelijk kunnen worden opgeborgen. De kijkvensters voorzien van een insectennetje geven je voldoende overzicht aan alle zijden, en kunnen ook als ventilatie worden gebruikt.

In deze tent adviseren we je een grondstatief te gebruiken vanwege de kleine ruimte, het lage niveau en tevens kan deze helemaal in de tent worden geplaatst. Een 'normaal' statief kan ook maar dan wordt er één poot buiten de tent geplaatst. Bij voorkeur dus een compact maar stevig statief. Het gebruik van een (speciaal) ballhoofd is vervolgens ook aan te bevelen omdat een schommelkop of gimbal tegen het tentzeil kan komen wat door dieren gezien kan worden en afschrikt! Wij bieden de perfecte balhoofden aan voor deze klus.

Ben je dus op zoek naar de perfecte low-level schuiltent om zoogdieren en/of vogels te fotograferen, en die ook nog makkelijk geplaatst kan worden en eenvoudig mee te nemen is, dan is de Falco Mark III de beste optie voor je fotoshoot!

Ervaringen van onze specialisten

  Perfect languit in de tent liggen, zelfs voor lange mensen.

  Perfecte low level fotografie.

  Kijkvensters geven je goed overzicht naar de omgeving.

  Eenvoudig en snel op te zetten en op te bergen.

  Gaat perfect op in de omgeving vanwege het compacte formaat.

  Sterke constructie en sterke polyester.

Standaard levering

  • Schuiltent Falco Mark II Riet
  • 3 extra sets fiberglasstokken (elk uit 5 delen)
  • Opberg hoes (Rugzak stijl)
  • Haringen
  • Scheerlijnen
  • Kleine extra tas voor haringen en scheerlijnen
     

Bij Buteo Photo Gear zijn we altijd bereid om u persoonlijk advies te geven. Wilt u een schuiltent aanschaffen en heeft u daarbij wat hulp nodig, gebruik dan onze chat functie of stuur ons een e-mail.

Buteo Photo Gear: Your Photo Hide Specialist

Specificatie Omschrijving
Personen Eenpersoons tent
Design buitenzijde Zie beschrijving
Design binnenzijde Zwart gecoat
Materiaal frame Fiberglas + aluminium stokken
Constructie Fiberglas stokken + aluminium stokken (los meegeleverd)
Lengte van de tent 230 cm.
Breedte van de tent 90 cm.
Hoogte van de tent 80 cm.
Materiaal van de tent Polyester 150D.
Waterbestendigheid van de tent Waterkolom 2.500 mm
Foto raampjes voorzijde 1x op 15cm. hoogte, afmeting 19x35 cm.
Kijkraampjes voorzijde 4x, afmeting 6x9 cm, + 1 boven fotovenster.
Kijkraampjes rechterzijde 2x, afmeting 38 x 24 cm.
Kijkraampjes linkerzijde 2x, afmeting 38 x 24 cm.
Gewicht totaal 1.8 kg.
Tent opgeborgen in tas 68 cm (rond)x6 cm, 1.8 kg. of 55x15 (lxb), 1.7 kg.
Levering inclusief zie beschrijving
© 2016 - 2023 Buteophotogear.com | sitemap | rss