December Deals € 50 korting !

Schuiltent Aquila Mark II Riet & Snoot/Lenscover

Artikelnummer: BPGPHA3RS
Vorige Artikel 5 van 8 Volgende
€ 219,95 € 169,95 (inclusief btw)

Schuiltent Aquila Mark II Riet & Snoot / Lens cover Groen is een tweepersoons fototent die natuurfotografen overal kunnen gebruiken.
Deze schuiltent is dé must have voor vogel- en zoogdierfotografen indien u meer ruimte en comfort prefereert dan onze eenpersoonshut, als u met 2 personen vanuit één tent wilt fotograferen of als u liever meer fotovensters heeft vanuit één tent. Dit is dus de perfecte uitrusting voor uw volgende fotoshoot.

Gemakkelijk mee te nemen, in een minuut op te zetten en altijd in de juiste camouflageprint.

Deze set deal geeft jou een korting van 50 euro !

December Deals   € 50 korting !

Voordelen indien u bij ons besteld

  Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. 

  2 jaar garantie op uw schuiltent.

  Gratis omruilen binnen 30 dagen.

  Veilig kopen en betalen.

  14 dagen mogelijkheid tot retourneren.

  Eigen afdeling service en onderdelen.
 

Plus en min punten 

Volgens onze schuiltenten specialist

+ Ruimte voor 1 of 2 personen, stoeltjes, foto apparatuur en fototassen.

Waterkolom van 2.500 mm  (water-dichtheid).

Camoufleert jou en je apparatuur perfect.

+ Perfect camouflage patroon.

+ Hoge kwaliteit ritsen met touwtjes (minder geluid).

+ Verbeterde 'springstaal' pop-up constructie.

-  Neemt meer ruimte in beslag dan een 1-persoons tent.

-  Opbouw met tentstokken in het dak duurt iets langer.


Beschrijving:

Ontwikkeld door natuurfotografen

De Aquila Mark II is ontwikkeld door natuur- en wildlifefotografen. Uitgebreid gebruikt, getest en waar nodig verbeterd. De Aquila Mark II is dé tweepersoons pop-up schuiltent die wij momenteel aanbieden in maar liefst 6 camouflagepatronen.

Door de verbeterde springveerconstructie kan de tent probleemloos steeds weer worden opgezet en ingeklapt. Zodra u de schuilhut uit de tas haalt, klapt deze automatisch uit en komt in vorm.
Voor de ideale hoogte plaatst u ook de meegeleverde glasvezel tentstokken in de nok van de tent. Dit maakt de tent ook perfect weerbestendig. Daarna is uw tent klaar voor gebruik!

Perfecte camouflage

Als u vaak in het veld bent, zult u al snel merken dat vogels en zoogdieren erg schuw zijn voor mensen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat er eeuwenlang bijna overal op deze dieren is gejaagd.

Jezelf en je spullen camoufleren met een fototent is dan de beste oplossing voor succesvolle wildlife fotografie. Het basisidee is dat de dieren ons niet meer zien of herkennen als mens, en zich dus niet bedreigd voelen. Met de Aquila Mark II fototent bent u snel en perfect gecamoufleerd en fotografeert u effectief op verschillende hoogte niveaus.

Gemakkelijk, snel en mobiel

Het voordeel van een eigen mobiele schuiltent is dat je deze altijd en overal mee kunt nemen en snel kunt inzetten als er zich een gelegenheid voordoet.
Deze lichte en compacte camouflagetent is gemakkelijk mee te nemen wanneer u in uw omgeving op pad bent, verder weg gaat of zelfs met het vliegtuig op reis gaat.

Voorbereiden en plaatsen

Het is leuk en nuttig om van tevoren een natuurgebied te bezoeken en je goed voor te bereiden, zodat je doelgericht met je schuiltent gaat fotograferen. Maar ook een incidentele ontmoeting kan uitmonden in een geweldige fotosessie omdat je deze tent snel kunt opzetten.

Maak bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van de omgeving; plaats de tent zo mogelijk tegen of onder bestaande begroeiing zodat alles één geheel wordt, bij voorkeur de dag of avond van tevoren zodat vogels en zoogdieren eraan kunnen wennen. De tent kan worden vastgezet met de meegeleverde haringen en scheerlijnen.

De Aquila Mark II heeft ook de mogelijkheid om extra camouflage te bevestigen, zoals takken, bladeren, riet enzovoort. Deze extra's kunnen worden bevestigd met behulp van de touwtjes. Als u dit goed doet, gaat uw schuilhut nog meer op in de omgeving en dat is precies de bedoeling! Een andere mogelijkheid is om een extra camouflagenet te gebruiken, deze vind u op onze pagina camouflagenetten.
Let er echter wel op dat je met je camera goed en vrij zicht hebt naar alle kanten.

Het tentdoek zelf is gemaakt van een sterk materiaal (polyester 150D) dat lang meegaat. De fotohut is perfect voor gebruik voor korte periodes (tot enkele maanden). Als deze voor langere tijd in de volle zon staat, kan de kleur/camoprint wat vervagen. Bij regen/buien blijft u toch droog door de Hydrostatische Kop van 2.500 mm. Maar houd er rekening mee dat de weersbestendigheid wat kan afnemen als hij maanden of zelfs langer buiten blijft liggen.

Voor wat meer comfort, om je tas en/of andere spullen droog op de grond te leggen, en teken en andere ongewenste gasten weg te houden kun je een grondzeil in je tent gebruiken.

Stel je voor: je zit in je schuilhut te wachten, perfect stil, goed voorbereid en klaar voor actie! Plotseling verschijnt er een roofvogel, reiger, das of een edelhert voor je, precies zoals je had gepland. Het is natuurlijk geweldig als je succes hebt en je doelsoort vlak voor je tevoorschijn komt. Voor natuurfotografen is er niks zo mooi als het succesvol fotograferen van vogels, zoogdieren of andere onderwerpen in de natuur, waardoor het soms lange wachten de moeite waard wordt. Op dat moment is het fijn om te kunnen vertrouwen op je uitrusting!

Fotograferen uit de tent

De ruime ingang heeft een rits van hoge kwaliteit, blijft indien geopend mooi aan de zijkant hangen en is bovendien voorzien van een insectengaas in dezelfde camouflageprint. De fototent met de deur (iets) geopend is dus nog steeds perfect gecamoufleerd.

Eenmaal in de tent zie je dat het erg donker is door de zwarte coating aan de binnenzijde. Via de kleine kijkvensters met een insectennet heb je aan alle kanten net genoeg zicht om de omgeving te overzien. De schuiltent biedt voldoende ruimte voor één of twee personen, stoeltjes, statieven met apparatuur en een paar foto rugzakken of tassen. Aan één zijde is er een extra opbergvak waar je wat kleine spullen in kwijt kunt.

Aan de voorzijde bevinden zich maar liefst 4 fotovensters. Je hebt de keuze om op ooghoogte of laag bij de grond te fotograferen. Aan de rechterzijde kunnen nog eens twee fotovensters op ooghoogte worden gebruikt en aan de linkerzijde is één fotovenster op ooghoogte geplaatst. Optioneel is het mogelijk om extra snoots of lens covers aan deze fotovensters te bevestigen, die tevens je lens camoufleert en beschermt tegen eventuele regen en stof. Een bijkomend voordeel is dat uw handen onzichtbaar zijn van buitenaf wanneer u uw camera bediend. 

Dus, als je op zoek bent naar de perfecte tweepersoons fototent (of ruime tent voo jezelf) die gemakkelijk mee te nemen is, snel geplaatst kan worden en altijd de juiste camouflageprint heeft, dan is de Aquila Mark II de beste optie voor je.
 

Ervaringen van onze specialisten

  Voldoende ruimte voor 1 of 2 mensen + apparatuur + tassen.

  Veel verschillende foto vensters en niveaus.

  Snel en eenvoudig opzetten dankzij de pop-up constructie.

  Lichtgewicht tent dus weinig extra gewicht.

  Je bent onzichtbaar door de donkere binnenkant

  Sterke stof die tegen een stootje kan.


Standaard levering

  • Schuiltent Aquila Mark II Riet
  • 1 Snoot / Lens cover Riet
  • Opberg hoes (Rugzak stijl)
  • Haringen
  • Scheerlijnen
  • Kleine extra tas voor haringen en scheerlijnen


Bij Buteo Photo Gear zijn we altijd bereid om u persoonlijk advies te geven. Wilt u een schuiltent aanschaffen en heeft u daarbij wat hulp nodig, gebruik dan onze chat functie of stuur ons een e-mail.

Buteo Photo Gear: Your Photo Hide Specialist

Specificatie Omschrijving
Personen tweepersoons tent
Design buitenzijde Zie beschrijving
Design binnenzijde Zwart gecoat
Materiaal frame Glasfiber
Constructie Springveer constructie
Lengte van de tent 150 cm.
Breedte van de tent 150 cm.
Hoogte van de tent 150 cm.
Materiaal van de tent Polyester 150D.
Waterbestendigheid van de tent Waterkolom 2.500 mm
Foto raampjes voorzijde 4x op 20 cm & 72 cm (gezien vanaf de bodem), afmeting 19x35 cm.
Foto raampjes rechts 2x op 70 cm (gezien vanaf de bodem), afmeting 19x35 cm.
Foto raampjes links 1x,op 64 cm (gezien vanaf de bodem), afmeting 28x28 cm.
Kijkraampjes voorzijde 2x op 51 & 103 cm. (gezien vanaf de bodem), afmeting 19x6.5 cm
Kijkraampjes rechterzijde 2x op 112 cm. afmeting 8x6 cm.
Kijkraampjes linkerzijde 1x op 107 cm (gezien vanaf de bodem), afmeting 8x6 cm.
Kijkraampjes achterzijde 1x op 90 cm (gezien vanaf de bodem), afmeting 8x6 cm.
Gewicht totaal 3.9 kg.
Tent opgeborgen in tas 60 (rond)x10 cm, 3.9 kg.
Levering inclusief 8 haringen + tasje, 4 scheerlijnen, opbergtas.
Extra 1 Snoot/Lenscover
© 2016 - 2023 Buteophotogear.com | sitemap | rss