Korting !

Schuiltent Buteo Mark III Bruin + Snoot/Lens Cover

Artikelnummer: 720150
Artikel 2 van 64
€ 223,95 € 213,95 (inclusief btw)

Schuiltent Buteo Mark III Bruin + Snoot/Lens Cover is dé perfecte eenpersoons schuiltent voor natuur- en vogelfotografie.
Dit is de nieuwste versie van onze eenpersoons fototent, en de opvolger van de Buteo Mark II, met diverse verbeteringen.
Zie hieronder voor specificaties in vergelijking met de vorige versie.
Deze nieuwe tent wordt in de tweede helft van juli geleverd.
 

Voordelen indien u bij ons besteld

  Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. 

  2 jaar garantie op uw schuiltent.

  Gratis omruilen binnen 30 dagen.

  Veilig kopen en betalen.

  14 dagen mogelijkheid tot retourneren.

  Eigen afdeling service en onderdelen.
 

Plus en min punten 

Volgens onze schuiltenten specialist

+ Diverse verbeteringen ten opzichte van de Buteo Mark II, zie hieronder in de beschrijving.

+ Ruimte voor jezelf, stoeltje, apparatuur en rugzak.

+ Houd jezelf en je apparatuur perfect droog.

+ Geen geluid van de tent, onzichtbaar in de tent.

+ Hydrostatische kop van 2.500 mm voor waterbestendigheid.

+ Keuze uit 4 verschillende camouflagepatronen.

+ Perfect nieuw foto/kijk raam en snoot/lenscover systeem.
 

Beschrijving:

Ontwikkeld door natuurfotografen


Over de tent:

De Buteo Mark III is de nieuwste versie van onze eenpersoons schuiltent.
We hebben uitgebreid gekeken naar verbeterpunten en goed geluisterd naar de feedback van vele gebruikers en onze ambassadeurs van deze schuiltenten.
Dankzij enkele slimme toepassingen is de Buteo Mark III veel beter bestand tegen neerslag, houd je perfect droog in 'slechte' weersomstandigheden en heeft betere foto- en kijkvensters. 

De tent aan de buitenzijde:

 • De tent is door slimmere toepassingen veel beter tegen neerslag bestand:
 • Aan de voorzijde is een extra 'afdak' aangebracht, deze voorkomt dat neerslag door het insectennet naar binnen komt, en zal tevens je objectief beter beschermen tegen neerslag.
  Naast bescherming tegen neerslag werkt deze kap ook als zonnekap, het fotovenster met je objectief zal meer in de schaduw komen en daardoor minder opvallen. 
  Dit afdakje kan desgewenst ingeklapt worden indien je deze niet gebruikt of niet nodig is. Indien je de tent voor een langere periode laat staan is dat ook handig omdat je tent dan minder opvalt, en tevens is de tent dan minder gevoelig voor wind.
 • Betere dakconstructie met kleine fiberglas stokken waardoor er geen water meer op het dak achterblijft.
 • 8 haringen: Langer, breder en sterker dan eerdere versies. 18 cm. lang, zwart aluminium, driehoekig van vorm.
 • Het gebruik van (dikke) touwtjes aan alle runners van de ritsen, en het weglaten van klittenband voorkomt vervelende geluiden.
 • Alle vensters zijn afsluitbaar met een rits, er zijn geen vensters meer waar water makkelijk naar binnen kan.
 • Optioneel biedt Buteo Photo Gear:
  • Een bijpassende Snoot/Lens cover (zie onder).
  • Een extra regendak (zie onder).
  • Een bijpassend grondzeil (zie onder).

De tent aan de binnenzijde:

 • Alle vensters en insectennetten zijn ook van binnenuit te bedienen met ritsen.
 • Touwtjes, opbergvakken en vakjes voor stokken in de tent hebben fellere kleuren, zodat ze goed zichtbaar zijn in het donker.
 • Extra fiberglas stokken aan de binnenzijde van het dak, waardoor deze rond blijft staan en het water er vanaf loopt.
 • Label met instructies.

Foto- en kijkvensters:

 • Alle foto vensters zijn veel ruimer uitgevoerd dan voorheen, namelijk 40x36 cm. (bxh) De foto vensters zijn tevens kijkvensters (bovenste gedeelte venster), en zijn dus ook veel breder dan in de Buteo Mark II het geval was. Er zijn dus geen aparte, kleine kijkvensters meer aanwezig zoals in de vorige versie.
  Door middel van een rits die aan 2 zijden te bedienen is kun je het kijkvenster naar eigen smaak groter of kleiner maken.
 • Alle vensters zijn helemaal afsluitbaar met hoge kwaliteit ritsen zodat deze waterdicht afgesloten kunnen worden. (te bedienen van binnen én van buiten).
 • Er is géén klittenband meer gebruikt, geen vervelende geluiden meer dus.
 • De insectennetten in de fotovensters zijn met een rits aan de tentstof bevestigd, daarmee helemaal open te ritsen indien je dit wenst of wanneer je er een snoot in wilt inritsen als alternatief fotovenster.
 • Deze insectennetten bestaan uit 2 gedeeltes die elkaar in het midden overlappen, uitgevoerd met een elastiek zodat deze uw objectief goed omsluiten.
 • De insectennetten zijn afwisselend verticaal of horizontaal uitgevoerd.
  • Voordeel van verticaal is dat er in de hoogte meer marge is, daar kun je dus nog variëren met de hoogte van je lens. Tevens is deze marge handig voor grotere of kleinere mensen.
   Insectennetten aan de voorzijde zijn verticaal uitgevoerd.
  • Voordeel van horizontaal is dat er met fotograferen en filmen iets eenvoudiger naar rechts/links gezwenkt kan worden.
   Insectennetten aan de linker- en rechterzijde zijn horizontaal uitgevoerd.
 • Fotovensters op 3 wisselende hoogtes, verdeeld over 3 zijden.
 • Bij regenachtig weer is het zelfs mogelijk om de buitenste stof van de fotovensters te sluiten, en door middel van een rits in het midden af te sluiten rondom je objectief,  zodat de tent goed dicht zit, maar je toch nog kunt fotograferen (zie ook foto's).
 • De zijden die je niet gebruikt om te fotograferen, kunnen wel als kijkvenster gebruikt worden door de rits gedeeltelijk open te zetten, ook weer naar wens groot of klein.

Draagtas:

 • De draagriem van de draagtas/foedraal is langer (maar aanpasbaar) waardoor deze makkelijker te dragen is.
 • Apart vakje bovenop de draagtas voor accessoires zoals haringen, scheerlijnen etc. 

 

Accessoires:

Snoot / Lenscover:

Buteo Photo Gear biedt optioneel een bijpassende snoot aan als vervanger voor het originele fotovenster.
De snoot heeft als voordeel dat deze je objectief extra camoufleert met dezelfde waterdichte stof en camouflage patroon als de tent, en tevens je lens goed beschermt tegen neerslag en stof. Nog een bijkomend voordeel is dat je handen minder snel zichtbaar zijn als je de camera bedient.
De snoot past perfect in elk fotovenster, kan eenvoudig ingeritst worden, en heeft aan de bovenzijde een eigen kijkvenster met vast instectennet. Dit kijkvenster is ook weer geheel of gedeeltelijk afsluitbaar aan de binnenzijde, en kan naar eigen wens groter of kleiner worden gemaakt met een rits die van 2 zijden te bedien is.
Het grotere insectennet in de tent kan naar bendeden geritst worden bij gebruik van de snoot, maar kan ook gewoon gebruikt worden, je objectief gaat daar gewoon doorheen. in dat geval heb je zelfs 2 insectennetten. Tenslotte kan je ook nog de buitenste polyester stof gebruiken bij slecht weer. Er zit een rits in waar je de lens doorheen laat steken, met de rits sluit je dan de stof zodat jij en je apparatuur maximaal beschermt bent tegen neerslag (zie ook foto's).

Regendak:

Het extra regendak kan nuttig zijn om het dak van uw Buteo Mark III nog eens extra waterdicht te maken.
Wanneer u de tent wilt laten staan voor een langere periode, of wanneer u er 100% zeker van wilt zijn dat er geen druppel meer door het dak sijpelt, is dit een perfecte oplossing. Zo heeft u een dubbel polyester dak boven uw hoofd, dus ook 2 een 
hydrostatische kop van 2.500 mm.
Dit regendak past percies over het bestaande dak, en kan op 4 hoeken eenvoudig worden bevestigd met een haakje.

Grondzeil:

Het grondzeil dat bij de vorige versie gebruikt werd, is ook bij de mark III toepasbaar.
Dit grondzeil heeft dezelfde bodem afmetingen als de tent (115x115 cm), en is gemaakt van PVC-zeil 0,4 mm dik, (polyester Oxford).
De waterkolom is bij dit grondzeil maar liefst 10.000 mm !

 

Voorbereiden en plaatsen:

Het is nuttig om van tevoren een natuurgebied te bezoeken en je goed voor te bereiden, zodat je doelgericht gaat fotograferen.  Maak bij voorkeur zoveel mogelijk gebruik van de omgeving; plaats de tent zo mogelijk tegen of onder bestaande begroeiing zodat alles één geheel wordt, bij voorkeur 1 of enkele dagen van tevoren zodat vogels en zoogdieren eraan kunnen wennen. De tent kan worden vastgezet met de meegeleverde haringen en scheerlijnen, hoewel dit niet vaak nodig zal zijn.

De Buteo Mark III heeft ook de mogelijkheid om extra camouflage te bevestigen, zoals takken, bladeren, riet enzovoort. Deze extra's kunnen worden bevestigd met behulp van de touwtjes. Als u dit goed doet, gaat uw schuiltent nog meer op in de omgeving en dat is precies de bedoeling! Een andere mogelijkheid is om een extra camouflagenet te gebruiken, deze vind u op onze pagina camouflagenetten.
Let er echter wel op dat je met je camera goed en vrij zicht hebt naar alle kanten.

De Buteo Mark III is perfect voor gebruik voor korte periodes (tot enkele maanden). Als deze voor langere tijd in de volle zon staat, kan de kleur wel iets vervagen.
Bij regen/buien blijft u toch droog: Het afdakje aan de voorzijde, de verbeterde dakconstructie,  de mogelijkheid om alles goed af te sluiten (en toch te kunnen fotograferen), en optioneel het extra regendak maken deze tent beter bestand tegen weersinvloeden dan ooit!
het tentdoek zelf is van sterk, waterdicht polyester (150D, hydrostatische kop van 2.500 mm.) dat lang meegaat. Houdt er wel rekening mee dat de weersbestendigheid wat kan afnemen als de tent maanden of zelfs langer buiten blijft staan.

Fotograferen uit de tent

De ruime ingang heeft een rits van hoge kwaliteit, blijft indien geopend mooi aan de zijkant hangen en is bovendien voorzien van een insectengaas in dezelfde camouflageprint. De tent met de deur (iets) geopend is dus nog steeds perfect gecamoufleerd.
Eenmaal in de tent zie je dat het erg donker is door de zwarte coating aan de binnenzijde. De touwtjes aan de ritsen en de randen van het opbergvak en 'tunnels' voor de fiberglas stokken in het dak zijn echter opvallender gekleurd, zodat deze in het donker toch goed te zien zijn.

De foto- en kijkvensters zijn op 3 verschillende niveaus voorzien: 2 aan de voorzijde (ooghoogte en laag niveau), links en rechts vind u deze op een iets lager niveau dan aan de voorzijde. De fotovensters zijn voorzien van een insectennet, deze bestaan uit 2 gedeeltes die elkaar in het midden overlappen, uitgevoerd met een elastiek zodat deze uw objectief goed omsluiten. Bij regen is het mogelijk de buitenste stof ook dicht te maken, en uw lens door een ritsopening te steken. Daardoor kunt u toch nog fotograferen, maar bent u en uw apparatuur maximaal beschermd tegen weer en wind.

Alle insectennetten in deze vensters kunnen gedeeltelijk of geheel weg geritst worden. Daarmee is het kijkvenster naar wens op grootte aan te passen. Deze kijkvensters zijn breed, dus je hebt een perfect zicht naar buiten. Aan de linker- en rechterzijde vind je dezelfde opties om ook daar goed zicht te houden. In de deur aan de achterzijde is een kleiner kijkvenster voorzien, die waterdicht afgesloten kan worden.

De tent heeft voldoende ruimte voor je stoeltje, je statief met camera/lens en een fotorugzak of -tas. Aan de voorzijde vindt je een opbergvak waar je kleine spullen kunt opbergen.

Standaard levering:

 • Buteo Mark III Bruin.
 • 1 Snoot / Lens cover Bruin.
 • Draagtas.
 • Kleine fiberglas stokken voor de dakconstructie.
 • 8 haringen, 18 cm. lang, zwart aluminium in tasje.
 • Scheerlijnen.

  Accessoires optioneel:

  • Snoot / Lens cover Bruin.
  • Extra regendak in opbergtasje.
  • Grondzeil Buteo.
  • Reserve opbergtasje met 8 haringen en scheerlijnen.
  • Set reserve fiberglas stokken voor de dakconstructie.
  • Reserve draagtas voor de tent.
  • Alle accessoires vindt u hier.
    

  Bij Buteo Photo Gear geven we je graag persoonlijk advies. Heb je een vraag of heb je hulp nodig, neem dan even contact met ons op.

  Buteo Photo Gear: Uw Specialist voor schuiltenten en accessoires

  Specificatie Omschrijving
  Personen Eenpersoons tent
  Design buitenzijde Zie beschrijving
  Design binnenzijde Zwart gecoat
  Materiaal frame Springveer + fiberglas
  Constructie Springveer constructie
  Lengte van de tent 115 cm.
  Breedte van de tent 115 cm.
  Hoogte van de tent 150 cm.
  Gewicht totaal 3.4 kg.
  Gewicht tent zonder accessoires 2.9 kg.
  Materiaal van de tent Polyester 150D.
  Waterbestendigheid van de tent Waterkolom 2.500 mm
  Foto raampjes voorzijde 2x op 103 cm & 36 cm. (midden venster), afmeting 40x36 cm.
  Foto raampjes rechts 1x op 93 cm (midden venster), afmeting 40x36 cm.
  Foto raampjes links 1x op 93 cm (midden venster), afmeting 40x36 cm.
  Kijkraampjes voorzijde 2x, boven de fotovensters
  Kijkraampjes rechterzijde 1x, boven het fotovenster
  Kijkraampjes linkerzijde 1x, boven het fotovenster
  Kijkraampjes achterzijde 1 x op ooghoogte
  Levering inclusief fiberglas stokken voor dak, 8 haringen + tasje, 4 scheerlijnen,
  Extra 1 Snoot/Lenscover
  © 2016 - 2024 Buteophotogear.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel